Nakon prošlosedmičnog potpisivanja ugovora sa čelnim ljudima Elektroprivrede BiH o izgradnji mosta prem naselju Brekovica vrijedan 700.000 KM, mr.sci. Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, potpisao je danas sa Filipom Vujevim, direktorom Ceste F BiH, Sporazum o zajedničkom finanaciranju radova na rekonstrukciji raskrsnice i mosta preko rijeke Una na skretanju Brekovica.

Sporazum vrijedan 500.000 KM predviđa rekonstrukciju raskrsnice i mosta preko rijeke Une na skretanju Brekovica, na cesti M14, dionica Bihać – Srbljani. Kako je istakao Filip Vujev, direktor JP Ceste FBiH, Planom i programom za 2015. godinu obezbijeđena su sredstva u iznosu 500.000 KM za radove na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnoj cesti M14, a radovi na magistralnoj cesti podrazumjevaju rekonstrukciju dijela magistralne ceste, izgradnju zida uz magistralnu cestu prema rijeci Uni i prometnu signalizaciju.

“ Grad Bihać ima odličnu saradnju sa Cestama F BiH i potvrda toga jesu infrastrukturni projekti u našem gradu i zato velika hvala direktoru Vujevu na svemu što je uradio za grad Bihać. Tu mislim na ovaj projekt, ali i na projekt izgradnje trotoara u Kamenici i raskrsnice prema Kulen Vakufu vrijedne preko 250.000 KM “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

KOMENTARI:
Loading...