Proteklog vikenda, 28.02. i 01.03.2015 godine odigrano Seniorsko državno prvenstvo u stolnom tenisu. Na ovom državnom prvenstvu su se okupili najbolji seniori iz BiH.

Učešće je uzeo i nas Cazinjanin Isak Abdagić. Odličnom igrom tokom cijelog takmičenja Abdagić je uspio doći do polufinala. U izrazito uzbudljivom meču za ulazak u finale Abdagić je izgubio od Aličić Armina rezultatom 4 : 3 i tako osvojio brončanu medalju.

Isak Abdagić sa svojim klupskim kolegom Almirom Divovićem je također osvojio brončanu medalju u igri parova.

-“Kad je u pitanju državno prvenstvo svaki stonoteniser se sprema maksimalno, jer nam je svima isti cilj, biti najbolji i osvojiti državno prvenstvo. Igrao sam odlično tokom cijelog takmičenja, dobio sam iskusne igrače da bi za ulazak u finale izgubio od Aličića rezultatom 4 : 3. Meč je bio uzbudljiv sve do kraja, to se vidi i po rezultatu jer je odlučio sedmi set.

U proteklih mjesec dana sam imao i klupskih obaveza i na tom polju sam ostvario dobre rezultate, gdje je od četiri odigrana meča moj klub je osvojio maksimalnih 8 bodova. Zadovoljan sam sa svojim igrama i mislim da ću ostati u dobroj formi do kraja sezone”, rekao nam je Isak Abdagić.

KOMENTARI:
Loading...