4.8 C
Bosanska Krupa
Utorak, 9 Marta, 2021

Cazin zavijen u crno: Tarik i Armin otišli prerano, njihovi snovi ostat će nedosanjani

Bio je to dan kao i svaki drugi dok u 18:10 sati gradom nije odjeknula strašna vijest. Hladni, magloviti 26. januar, nažalost, ostat će urezan u pamćenju svih Cazinjana, među kojima danas vlada šok, nevjerica, neizmjerna tuga.

Nema više Tarika i Armina. Njihovi mladi životi ugasili su se kada se automobil marke Fiat, u kojem su se nalazili nesretni mladići, sudario sa vozilom za čišćenje snijega, odnosno grtalicom. Treći mladić, koji se sa dvojicom stradalih vraćao sa nogometnog termina, trenutno se junački bori za život u Kantonalnoj bolnici Bihać. Naše misli i dove su s njim.

Nijedan nije imao više od 20 godina. Imali su bezbroj snova, želja i planova, koji će ostati nedosanjani, neostvareni. Njihov iznenadni i prerani odlazak neka nam svima bude opomena – nikad ne znamo kad će doći naš čas za odlazak. Zato, ne krećite na posao dok nekoga ne zagrlite i ne kažete mu da ga volite i da ste zahvalni što ga imate. Jer smrt dođe iznenada. U jednom času sve se promijeni. Nestane. Zacrni. Ugasi se život lahko kao svjetlo na prekidaču. Prestane kucati srce dok trepneš. Pobrinite se da ne žalite kako ste otišli ili da ode neko vaš, a da ga se niste nagrlili, naljubili, nagledali.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci