U protekla  tri mjeseca  OŠ „Cazin 2“ bila je dva puta na meti lopova. Tokom dvije provale lopovi su otuđili četiri laptopa i novac prikupljen za liječenje oboljele učenice. Pored toga pričinjena je i  znatna materijalna šteta  na vratima kabineta i ormarima u zbornici. Oba slučaja su prijavljena policiji koja je izlazila na teren, izvršila uviđaj, ali do sada nije uspjela otkriti počinioce.

Prva provala u prostorije OŠ „Cazin dva“ dogodila se u maju kada su nepoznate osobe upale u zbornicu i nekoliko kabineta škole  i otuđile novac i prenosno računalo.

Kako tvrdi Ale Šiljdedić, portparol Policije USK, od ranije je poznato da osobe koje su sklone činjenju krivičnih djela,  vrijeme raspusta i godišnjih odmora upravo koriste za provale u objekte koji su neko vijeme bez nadzora.

Objekat osnovne škole „Cazin  dva“ nalazi se na prometnom mjestu,  nema ogradu i rasvjetu  pa  to daje priliku  lopovima da jednostavnije odrade svoj posao, mišljenja su u  Školskom odboru.

Pored toga,tvrde,  u krugu  škole u večernjim satima  se okupljaju sumnjiva lica koja konzumiraju  različita opojna sredstva  i alkohol, a  smeće i šprice ostavljaju iza sebe. Radi sigurnosti 820 učenika osoblje škole svakog  jutra prinuđeno je kupiti  šprice, boce i ostalo smeće.

KOMENTARI:
Loading...