Na području općine Cazin biračka mjesta su otvorena na vrijeme, jutros u 7 sati, osim dva gdje su bila kašnjenja do 15 minuta. Do kašnjenja na jednom biračkom mjestu je došlo zbog toga što je član biračkog odbora zakasnio, a na drugom zbog prebrojavanja glasačkih listića, kazao je predsjednik Općinske izborne komisije Admir Pjanić.

Na području općine Velika Kladuša sva biračka mjesta, osim jednog, otvorena su jutros u 7 sati. Kako je kazao predsjednik Općinske izborne komisije Jasmin Hušić, otvaranje jednog biračkog mjesta je kasnilo zbog odbijanja predsjednika biračkog mjesta da otvori biralište, jer se u blizini nalaze stranačka obilježja.

To biralište je otvoreno nedugo nakog toga.

Na području općine Jablanica sva birališta su otvorena, a s otvaranjem su, zbog tehničkih problema, kasnila četiri biračka mjesta.

Na području Bihaća, na većini biračkih mjesta je glasanje jutros počelo na vrijeme u sedam sati. Izuzetak su četiri glasačka mjesta čije je otvaranje kasnilo od pet do 30 minuta zbog problema s brojanjem glasačkih listića.

KOMENTARI:
Loading...