Jedan od najtežih socijalnih slučajeva u Unsko-sanskoj županiji jest obitelj Hasić iz mjesta Ponjevići kod Cazina.

U jednoj maloj, staroj, dotrajaloj kući živi bračni par Mirsad i Senija sa svojih petero maloljetne djece, te sestra od Mirsada, Zineta. Njihov najveći problem je kuća u kojoj žive, koja je bez vode i kupaonice. Krov od kuće prokišnjava, a nekoliko prozora je razbijeno. Jednokratna socijalna pomoć nije dovoljna obitelji da prehranjuje petero djece, od kojih je i jedna šestomjesečna beba.

Boje se zime

Pitamo Mirsada i Seniju kako im je živjeti u ovim uvjetima. Odgovaraju kako bi se oni s ovakvim životom nekako i pomirili, ali kada vide svoju djecu bez osnovnih uvjeta, bude im jako teško. Senija kroz plač govori kako se boji nadolazeće zime koju bi mogli provesti u ovoj kući. I kad samo malo zahladi, djeca drhte od hladnoće, često se razbolijevaju. A kako će tek biti kada dođe zima, ljuta krajiška, koja nema milosti.

“Bojimo se i pomisliti na to”, kaže ovaj bračni par.

Akcija prikupljanja pomoći

Kako bi im osiguralo koliko toliko normalne uvjete za život veći broj mještana Ponjevića i stanovnika Cazina, zatim imam džemata Ponjevići Amir ef. Beširević, te mutevelije Ibrahim i Ekrem Ožegović, odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi sagradili kuću, koja bi bila uvjetna za život ovoj obitelji.

“Bog je dao ove ljude kao iskušenje za sve, da bi nas testirao kako ćemo se ponašati ako bi netko ovisio o našoj pomoći”, kazao je Beširević, te pozvao sve dobre ljude da se priključe ovoj akciji.

Svi koji žele pomoći, novčane priloge mogu uplatiti na žiro račun broj 1613000064094745, ili na devizni račun: SWIFT: RZBABA2S, IBAN: BA391613000064094745, na ime Ibrahim Ožegović, Ponjevići 18, Cazin.

KOMENTARI:
Loading...