Transplantacija bubrega jedini je način da se spasi život Majde Hepić (15), djevojčice iz sela Stijena, nadomak Cazina, čiju je mladost naprasno prekinula bolest. Djevojčica je trenutno hospitalizovana na Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu, gdje se nalazi sa majkom Besimom. Sabid Hepić, otac djevojčice, kaže da se njeno zdravstveno stanje zakomplikovalo prije mjesec, kad je osjetila veliku bol.

“Liječnici su utvrdili kako Majda ima nedovoljno razvijene bubrege i da je riječ o urođenoj mani. Njeno zdravstveno stanje je trenutno jako loše jer je usljed zastoja bubrega voda došla do pluća, a postoji opasnost i da dospije do srca”, kaže Hepić.

Jedini spas za nju je transplantacija bubrega, a kao donator se ponudila njena majka. Ukoliko to ne bude bilo moguće, tada će se potražiti drugi donor. Hepić kaže kako pored bolesne kćerke ima još dvije djevojčice, te da žive od skromnih primanja, od jedne plate, zbog čega nisu u stanju da podmire troškove transplantacije. Svi koji žele da pomognu ovoj porodici više informacija mogu dobiti na broj telefona 061/694-717, a uplate se mogu izvršiti na broj žiro računa:  161000023909876 koji je otvoren u Rajfajzen banci.

KOMENTARI:
Loading...