U posljednje tri godine u općini Bužim je primjetno znatnije ulaganje i razvoj infrastrukture. Period je to koji se poklapa sa mandatom općinskog načelnika Agana Bunića.

Iako su budžetska sredstva i finasijske mogućnosti javne vlasti u cijeloj zemlji umanjena u odnosu na raniji period, općinska vlast u Bužimu je, ipak, iznašla načina kako da poveća ulaganje i u putnu infrastrukturu.

Tako je u posljednje tri godine, od početka mandata načelnika Agana Bunića, izgrađeno preko 10 kilometara nove putne mreže, što znači da je u razvoj putne infrastrukture na području općine Bužim uloženo preko 2 miliona KM.

Višestruka korist

Ovakvom opredijeljenošću ka razvoju i izgradnji, ne samo da je poboljšana kvaliteta života stanovništva, već je to, ujedno, i podrška poljoprivredi i privredi.

Naime, savremeniji putni pravci i bolja povezanost u nekim mjesnim zajednicama svakako su bitan poticaj za poljoprivrednike, plasiranje i prijevoz njihov prozivoda, i bolje uvjete privređivanja, što, u konačnici, može dovesti i do povećanja radnih mjesta. Pozitivno je i to što su na gradnji puteva angažirana domaća firma i domaća radna snaga.

Prethodnici su puno pričali, a malo radili u centru Bužima

– Obećali smo završiti putne pravce koji povezuju naše mjesne zajednice sa centrom općine, taj posao smo priveli kraju. Na pojedinim putnim pravcima i građani su pomogli svojim sredstvima. Trenutno radimo na nekategorisanim putevima, imamo još nekoliko nezavršenih ugovora, ali očekujemo da će izvođač radova te poslove završiti u narednom mjesecu i da ćemo početi sa realizacijom novih ugovora koji se pripremaju. Radili smo i nekoliko ulica u samom centru općine. Smatram da je centar bio zanemaren u tom dijelu, prethodnici su puno pričali, a malo radili u centru Bužima, kazao je načelnik Agan Bunić za naš portal.

– Trenutno se radi u Krupskoj ulici, ove godine ćemo raditi i ulicu Patriotske lige, te završiti ulicu Irfana Ljubijankića. Pored ovih, za iduću godinu ostaje nam završiti još par ulica, dodaje Bunić.

Ovakav način rada jeste i pravi recept za rad i funkcionisanje lokalne samouprave – rad na poboljšanju uslova i podizanju kvaliteta života građana.

KOMENTARI:
Loading...