Iz menadžmenta Saniteksa tvrde da daju maksimum kako bi u potpunosti ispoštovali plan o 100 novouposlenih, ali da tržište, konkurencija, te globalna situacija bitno diktiraju tempo

U bužimskog pogonu Saniteksa održan je sastanak povodom završetka obuke i zapošljavanja šivačica i krojačica za potrebe kompanije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici partnera – Vlade USK, Općine, Federalnog zavoda za zapošljavanje, USAID SIDA GOLD projekta i Saniteksa dd.

Projektom je bilo predviđeno stručno osposobljavanje 123 radnika, koji su dobili certifikate o uspješno završenoj obuci te stekli preduslov za zapošljavanje.

Od 123 radnika koji su obučavani, bilo je planirano da stotinu nakon obuke bude uposleno. Međutim broj uposlenih je 64, od kojih je 34-ero „tretirano“ projektom.

Iz menadžmenta Saniteksa tvrde da daju maksimum kako bi u potpunosti ispoštovali plan o 100 novouposlenih, ali da tržište, konkurencija, te globalna situacija bitno diktiraju tempo.

Predstavnici partnera u projektu su se složili da je ipak veliki uspjeh dosad realizirano i da na ovakav način ubuduće treba poticati zapošljavanje.

KOMENTARI:
Loading...