U općini Bosanski Petrovac intenzivirani su radovi na završetku projekata izgradnje infrastrukture. Načelnik Općine Zlatko Hujić obišao je radilišta, na kojima desetine teških mašina danonoćno rade na postavljanu novih kanalizacionih cijevi i polaganju asfalta.

„Građevinska sezona se bliži kraju i u općini Bosanski Petrovac su pri završetku radovi na infrastrukturi. Završena ja izgradnja Zgrade za socijalno – neprofitno stanovanje, danas je izvršen tehnički prijem i očekujemo ubrzo i svečanu dodjelu ključeva novim stanarima“- rekao je Načelnik Općine.

Najintenzivniji radovi su na završetku kanalizacionog sistema, gdje su otvoreni radovi na tri lokaliteta, u ulici 25. Novembra, u ulici Bišćani, te duž magistralne ceste M 14.2.

„Projekt kanalizacionog sistema uspješno napreduje, teške mašine kopaju nove kanale u koje se odmah polažu cijevi i sve će biti vraćeno u prvobitno stanje“ – objasnio je načelnik Hujić.

Izvođač radova Montmontaža pokrenula je i postupak vraćanje u prvobitno stanje na završenim dionicama kanaliacionog sistema, te je u potpunosti postavljen novi sloj asfalta u Didovićima, u ukupnoj dužini od 600 metara.

Završava se i asfaltiranje dionica ceste Bosanski Petrovac-Drnić, gdje je izvršena potpuna rekonstrukcija puta u ukupno dužini 5,8 kilometara, do završetka radova preostalo je par stotina metara do Škrakića Brada.

„Rekonstrukcija ove ceste, kao i ceste u naselju Krnjeuša pomoglo je Ministarstvo za raseljena lica iz Banja Luke, sa ciljem intenziviranje povratka i realizaciji održivosti života na selima u općini Bosanski Petrovac“ – potvrdio je načelnik Zlatko Hujić.

IMG_0867IMG_0877

 

KOMENTARI:
Loading...