U petak (1. jula) oko 18,10 časova u Policijsku stanicu Bosanski Petrovac pristupila je državljanka Republike Slovenije S. B. rođena 1960. godine iz Kranja i prijavi da je upravljajući putničkim automobilom marke renault slovenskih registarskih oznaka u naselju Kolunić zaustavljena i kontrolisana od strane patrole saobraćajne policije.

Prema njenoj izjavi jedan od policajca navedene patrole joj je naplatio mandatnu kaznu u iznosu od 25 eura, a da joj tom prilikom nije izdao potvrdu niti je argumentovao saobraćajni prekršaj koji je navodno počinila. Nakon uzete izjave pripadnici Jedinice za profesionalne standarde, unutrašnju kontrolu i reviziju i inspektori sektora kriminalističke policije poduzeli su potrebne istražne radnje i zaveli kriminalističku obradu nad policijskim službenikom N. M. iz Bos. Petrovca.

Nakon upoznavanja sa događajem dežurni tužilac Tužilaštva USK-a djelo je okvalificirao kao krivično djelo „primanje dara ili drugih oblika koristi“, te naredio dalju kriminalističku istragu. Osumnjičeni policijski službenik je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje radi nastavka istražnih radnji.

KOMENTARI:
Loading...