“Ovo što se trenutno dešava siguran sam da neće poljuljati volju ovog naroda da zajedno živi”, istakao načelnik Hujić u razgovoru s predstavnicima OSCE-a

Neodržavanje sjednice Općinskog vijeća,  te podjela i nedolazak vijećnika za zakazane sjednice, zainteresirali su OSCE, te su s načelnikom Zlatkom Hujićem razgovarali o tome da li će se aktualna situacija ugroziti međunacionalne odnose u ovoj lokalnoj zajednici.

“Ovo što se trenutno dešava siguran sam da neće poljuljati volju ovog naroda da zajedno živi. I siguran sam u jedno da sam ja kao načelnik na dobrom putu”, istakao je načelnik Hujić.

Peter Korbel, šef OSCE-ovog ureda u Drvaru, interesirao se i za saradnju načelnika Hujića i nove Vlade Unsko-sanskog kantona, te drugih nivoa vlasti.

„Mi smo otvorili novu stranicu u odnosima sa Vladom Kantona,koja nas je ranije zaobilazila. Novi premijer Saračević je došao u ovu općinu, kao i ministri,  čime je  otvoren dijalog,  da se pokušaju  zajednički naći rješenja za probleme“, rekao je načelnik Hujić.

KOMENTARI:
Loading...