Dvadesetsedmogodišnji B. J. iz Bosanskog Petrovca završio je u bolnici u Banjoj Luci, a nakon što se sam ranio iz pištolja.

Kako saznajemo u MUP-u USK, samoranjavanje policiji je prijavio L. D. (37) poznanik ranjenog, koji je pozvao policiju i ispričao kako je on otišao u mjesto Rašinovac, općina Bosanski Petrovac da obiđe kuću od svog pokojnog ujaka Ć.S u kojoj niko ne živi.

Tom prilikom lice B.J. je u kući ujaka pronašao pištolj, kojeg je uzeo u ruku, pištolj je opalio te je B. J. ranjen. On je odmah sjeo u automobil i dovezao se u obližnji Dom zdravlja u mjestu Drinić, opština Bosanski Petrovac, gdje mu je ukazana prva pomoć. Odmah potom on je sanitetskim vozilom upućen u Banja Luku, gdje je smješten u bolnicu na odjel hirurgije radi daljeg liječenja.

Tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Bihać, OrnelA Cerić-Mrenica naložila je da se izvrše uviđajne radnje, te da se poduzmu i druge operativno taktičke mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja, a po formiranju predmeta da se tužilaštvu dostavi izvještaj o događaju.

Komentari: