Bokserski klub Bihać je u subotu, 28.03.2015. godine učestvovao na redovnom 1. kolu lige FBiH u Mostaru. Na kolu je bilo 37 borbi koje su trajale 5 sati.

Bokseri-takmičari Bokserskog kluba Bihać su na kolu ostvarili visoko zapažene rezultate u dosta jakoj konkurenciji: osvojeno je 11 zlatnih medalja, 7 srebrnih, a dva  takmičara nisu imali borbe, saznaje BISCANI.NET portal.

Takmičari koji su osvojili zlato su: Amar Bašagić, Azur Hodžić, Inas Murić, Tarik Gluhalić, Adi Safić, Džinović Hadis, Mirza Gluhalić, Elma Safić, Nedžad Džinović, Hasan Karahodžić, Belmin Pašalić i Veldin Žerić.

Druga mjesta – srebro su osvojili: Dino Lipovača, Dženan Goretić, Emil Ćenanović, Adnan Alagić, Faruk Grbić, Ismar Keškić, Admir Dervišević.

Borci bez borbe: Ahme Pečenković i Amar Softić.

Bokserski klub Bihać iz godine u godinu ubjedljivo osvaja sve veće rezultate, što je potvrda i rezultat Prvog kola.

Najljepši boks i dalje pokazuju bokseri BK Bihać.

Inače, treneri “Bokserskog kluba Bihać” su zadovoljni ostvarenim rezultatima: “Klub trenutno radi na pripremama za Internacionalni međunarodni turnir kao i pripreme za preostala kola koja slijede. Gradu obećajemo zasigurno nove zlatne medalje, kazali su za BISCANI.NET portal.

Treba napomenuti da je Bokserski klub Bihać u 2014. godini napravio izuzetno dobre rezultate, postali smo državni prvaci u pionirskoj i seniorskoj konkurenciji što nije mala stvar u dosta jakoj konkurenciji i što će zasigurno obećavamo biti rezultat i u 2015. godini, a to je naravno potvrda našeg rada, reda i discipline.

 

KOMENTARI:
Loading...