Vijest o Huseinu Kasiću, bivšem logorašu i pripadniku Petog kropusa Armije BiH kružila je mnogim medijima u posljednih nekoliko dana.

Hasan sa svojom porodicom živi u naselju Brižine koje pripada mjesnoj zajednici Orašac, nadomak grada Bihaća. Nezaposleni Kasić sa svojom suprugom nije bio u stanju da izdržava petero djece, pa je bio primoran dvoje dati na usvajanje.

Najstarija kćerka porodice Kasić se udala, tako da s njima trenutno živi preostalih dvoje, sin koji pohađa prvi srednje i kćerka u osmom razredu osnovne škole.
Na ovu tužnu sudbinu osobe koja je branila našu državu reagirao je bišćanin Husein Kljajić.

Potresla ga situacija ove porodice, jer kako kaže, sam zna kako je i imati i nemati. Htio je od skromnog svog budžeta pomoći ovoj porodici, da im se ostvari njihova dugo očekivana želja.

Ono što je Husein tražio je krava, s kojom bi mogao prehraniti svoju porodicu.

Kljajić je ovoj porodicu kupio kravu, međutim i zbog svog imovinskog stanja, morati će je otplaćivati u četiri rate do punog iznosa od 2000 KM.

U ovoj akciji Kljajiću su pomogli njegov otac i Agim Murtić, s donacijom od po 100 KM.
Ovim putem Kljajić moli sve građane koji su voljni pomoći ovoj porodici da skupa otplate preostali dug od 1800 koji se mora otplatiti za kravu dodijeljenu porodici Kasić.

KOMENTARI:
Loading...