Banjalučki biskup Franjo Komarica posjetio je jučer Katolički školski centar u Bihaću.

Tokom posjete ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi, čije osnivanje je lično inicirao, biskup Komarica se susreo sa direktorom don Slavom Grgićem, te nastavnicima i učenicima. Biskup Komarica je i ovaj put istaknuo važnost odgajanja djece kao graditelja budućnosti, kako grada Bihaća, tako i države BiH.

Govoreći o Katoličkom školskom centru, biskup je posebno iskazao radost zbog njegovog stasavanja u renomiranu odgojno-obrazovnu ustanovu, o čemu je, kako je kazao, govorio i tokom nedavne posjete sličnim ustanovama u Sjedinjenim Američkim Državama.

U cilju buduće saradnje sa centrom u Bihaću s biskupom u posjeti je boravio i don Anđelo Bartulica, župnik iz Kanzas Cityja. Don Anđelo iskazao je radost onim što je vidio u KŠC, sa željom za daljnjom izgradnjom centra i budući rad sa djecom.

Direktor Centra don Slavo Grgić upoznao je goste sa planovima, ali i poteškoćama koji pritišću kako ovu ustanovu tako i cjelu državu.

Na kraju su učenici i nastavnici svojim gostima priredili bogat zabavni program kroz nekoliko igrokaza u kojim su učešće uzeli najmlađi učenici ovog centra.

KOMENTARI:
Loading...