Muhamed Liha je proteklog vikenda učestvovao na utrci u Sloveniji tačnije u Novom Mestu pod nazivom „Okoli Grma“ i utrci u Hrvatskoj u Šibeniku.

Muhamed  Liha je proteklog vikenda učestvovao na dvije trke.

U subotu je nastupio na utrci u Sloveniji tačnije u Novom Mestu pod nazivom „Okoli Grma“. Vozila se kružna trka 30 krugova tj. 33 kilometra gdje je Liha po velikoj vrućini, velikom naporu sa dosta jakim vozačima zauzeo odlično 10. mjesto, dok dosta vozača čak nije ni završilo trku. Treba jos naglasiti da su na utrci učestvovali takmičari iz Italije, Austrije, Hrvatske, Bosne i Hercegovina i naravno Slovenije.

U nedjelju je učestvovao na utrci u Hrvatskoj u Šibeniku, gdje se također vozila kružna trka u dužini od 59,2 km sa dosta brda i uz jako velika vrućinu od oko 38 stepeni C prosječne temperature, gdje je Liha zauzeo 3. mjesto.

Muhamed Liha je prije ovog vikenda nastupio i u Beogradu na UCI 2.1 utrci. Tu su se vozile dvije trke, u dva dana. Prvi dan se vozilo 97,5km a drugi 87km.

– Prvi dan, cijelim tokom trke bilo je odlično do zadnjeg brda gdje kada sam zauzeo 20. mjesto.Drugi dan je prošlo mnogo bolje, jer sam bio u bjegu te na zadnjem brdu do cilja zauzeo 10. mjesto, rekao je liha za ABC.ba te na taj način dokazao da je jedan od boljih vozača u regionu.

Na toj utrci su učestovali i reprezentativci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Bugarske.

Možemo naglasiti da je Liha u ovom mjesecu postao i Državni prvak u hronometru (vožnja protiv štoperice), zatim je vozio utrku u Tuzli gdje je osvojio 1. i 3.mjesto u generalnom poretku, a već ovog vikenda putuje u Slovačku gdje ima trodnevnu utrku.

KOMENTARI:
Loading...