Stanovnici grada Bihaća su ispratili staru godinu i dočekali 2016. godinu u svojim domovima, ali i u brojnim ugostiteljskim objektima u gradu i okolici. Uprkos velikoj hladnoći i temperaturi zraka znatno ispod nule, veliki broj Bišćana dočekao je Novu godinu na Gradskom trgu, zajedno sa grupom Camino verde i specijalnim gostom Alenom Islamovićem.

I ove godine gradska uprava Bihaća zajedno sa Kulturnim centrom Bihać organizirala je doček na otvorenom uz domaće muzičare i mnoštvo nagrada , a okupljenim sugrađanima i gostima tačno u ponoć obratio se bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević, koji je, uz najljepše želje, svim građanima čestitao ulazak u Novu 2016. godinu.

„Svim svojim sugrađanima od srca želim sve najbolje u 2016. godini i zaista moram reći da je ukupna atmosfera u novogodišnjoj noći bila odlična kao i doček na Gradskom trgu zaista, jer smo na trgu vidjeli i mlade i starije i to je ono što smo i željeli u novogodišnjoj noći da spojimo. Posebno sam sretan što smo već u prvoj minuti dobili još jednog sugrađanina i čestitam roditeljima Nejri i Sulejmanu na rođenju bebe. Mi smo i večeras pokazali zašto smo centar kantona i nema veće sreće kada vidite odličnu atmosferu i želju sugrađana da zajedno u novoj 2016. godini učinimo sve da naš grad napreduje i razvija se“, kazao je gradonačelnik.

Zajedno sa sugrađanima posljednje sekunde stare godine odbrojavao je i gradonačelnik, koji je potom, u pratnji supruge, obišao i dežurne službe u gradu, te porodilište u Kantonalnoj bolnici. Prva beba rođena u novoj godini minut nakon ponoći je zdrav dječak, težak 4,6 kg i dug 57 cm. Dežurne ekipe Odjela porodilišta potrudile su da porod majke Naire Rekić sa Izačića kod Bihaća protekne u najboljem redu. Majku i bebu posjetili su i darovali gradonačelnik Galijašević i premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević.

„Porođaj je protekao bez problema i majka i beba su odlično i sretni smo što smo u prvoj minuti nove 2016. godine porodili bebu i sa jednom takvom lijepom viješću ušli u novu godinu”, kazao je dežurni doktor Muhamed Salah.

KOMENTARI:
Loading...