Predstavnici kompanije Bingo jučer su u Tuzli potpisali kupoprodajni ugovor za petrovačku tvornicu Novitet, jednu od mnogih u kojoj proces privatizacije, nažalost, nije uspješno proveden.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i načelnik Općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić, te premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević, koji nisu krili zadovoljstvo zbog toga će tuzlanska kompanija, kupovinom nekadašnjih proizvodnih hala, omogućiti zapošljavanje jednog broja Petrovčana.

„Mi smo danas potpisali ugovor po kojem je Agencija za promet nekretnina pri Hipo banci prodala zgrade Noviteta Bingu, koji je od danas vlasnik. To znači zapošljavanje i jedan novi zamah Bosanskom Petrovcu“, kaže Načelnik Hujić.

„Mogu izraziti zadoivoljstvo što su trogodišnji napori načelnika i općinske administracije da naprave ovaj pomak konačno uspjeli. Drago mi je da smo to ostvarili sa našom domaćom kompanijom, koja je već prilično prisutna u Unsko-sanskom kantonu“, komentirao je premijer Saračević.

Dodajmo da su Bingu su prilikom potpisivanja ugovora, najavili otvaranje još jednog poslovnog objekta ove ugledne firme u USK, 20. novembra u Sanskom Mostu.

KOMENTARI:
Loading...