28.6 C
Bosanska Krupa
Subota | 25. Juna 2022.

BIHAMK upozorava vozače na učestale odrone zemlje i kamenja

- Oglas-

Kolovoz je pretežno suh, a vozače iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) upozoravaju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnom stanju na putevima.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 za saobraćaj je zatvorena preticajna traka od naplatnog mjesta Sarajevo sjever do petlje Sarajevo sjever u dužini 400 metara. Za vrijeme radova saobraća se voznom trakom.

Na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor (dionica Ivanjska – Lamovita), zbog radova na asfaltiranju saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Bistrice.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf – Travnik (Komar), Žepče – Zenica (Golubinja), Ripač – Dubovsko, Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Danas se u vremenu od 12 do 14.30 sati održava biciklistička trka “Tuzla 25.maj”, zbog čega će se na dionici Tuzla – Kalesija – Sapna – Tuzla saobraćati usporeno, u smjeru kretanja učesnika trke.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci