Bihaćka vatrogasna jedinica dobila je ove sedmice vrijednu donaciju od kolega iz njemačkog grada Hamm. Višegodišnja saradnja gradova Bihaća i Hamma rezultirala je tako donacijom vatrogasnog vozila sa vatrogasnim ljestvama dužine 34 metra.

Ovo vozilo bihaćka vatrogasna jedinica do sada nije imala i prema riječima Mirsada Šehića, starješine VJ Bihać , itekako će dobro doći vatrogascima u slučaju požara na visokim zgradama i nepristupačnim terenima.

Vatrogasnu jedinicu i donirano vozilo danas je obišao i bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević , kazavši da je gradska uprava prošle godine nabavila jedno novo vatrogasno vozilo vrijedno 160.000 KM .

“Hvala našim prijateljima iz njemačkog grada Hamma koji su još jednom pokazali koliko im je stalo do nas i naše vatrogasne jedinice koja je popunjena izuzetno vrijednim i dobrim vatrogascima . Naravno , uvijek je priča oko opreme i vozila aktuelna kada su u pitanju vatrogasci i mi ćemo i ove godine izdvojiti sredstva za nabavku novih uniformi i opreme za naše vatrogasce “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

KOMENTARI:
Loading...