Bihaćki pekar Temaj Azgan priključio se akciji Kruh od jučer besplatno za socijano ugrožene u BiH”, koju su pokrenuli pekari iz Bihaća i bh. novinska agencija Patria.

Azgan, vlasnik pekare “Sandi” svaki će dan deset porodica iz Bihaća obezbijediti sa “heljebom od jučer”.

Novinska agencija Patria (NAP) pokrenula je zajedno sa bihaćkim pekarima humanitarnu akciju “Kruh od jučer besplatno za ugrožene u BiH”.

Akciji su se za samo sedam dana priključila trojica pekare iz Bihaća; Amir Mujić, vlasnik pekare i restorana „Amfora“, Redžai Unal, vlasnik tri pekare “Mülayim” a akciji se sada priključio i bihaćki pekar Temaj Azgan vlasnik pekare “Sandi”.

Ova tri pekara svaki dan besplatno udjele najmanje 50 “kruha od jučer” socijalno ugroženim sugrađanima.

Pekari i restorani u BiH svaki dan bacaju tone hrane, koja, sortira li se uredno, može nahraniti gladne u našoj zemlji.

Jasmina Samardžić-Baković, glavni koordinator između socijalno ugroženih u Bihaću i ovdašnjih pekara kaže kako je ova akcija za mnoge spas i velika nada.

– U našem gradu žive ljudi koji nemaju novca da kupe dovoljno hrane. Kada im neko svaki dan zagarantira barem po jedan kruh, to znači da oni taj dan neće biti gladni – kaže Samardžić-Baković koja se i sama nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i zna koliko je ova akcija važna za socijalno ugrožene.

Novinska agencija Patria objavit će ime i prezime svakog pekara koji se priključi ovoj akciji. Humanitarni projekt osmislio je bihaćki pekar Amir Mujić.

KOMENTARI:
Loading...