Krvoločni pas rotvajler koji je prije nešto više od mjesec i po napao i ozlijedio dvoipogodišnjeg dječaka Halida Čovića na autobuskoj stanici u Bihaću, još uvijek nije eutanaziran i nalazi se u veterinarsakoj stanici u Bihaću, i nije jasno kada bi i hoće li uopće agresivni pas biti ubijen, javlja bh. novinska agencija Patria.

Direktor Veterinarske stanice u Bihaću Zekerijah Alagić rekao je za Patriu kako uposlenici već više od mjesec dana brinu o psu, koji je veoma agresivan i koji predstavlja opasnost i za uposlenike i za druge pse koji se nalaze u azilu.

Pas se prije nekoliko dana i razbolio. Veterinari su morali uložiti maksimalne napore da ga izliječe, kako ne bi bili pod sumnjom da su ga namjerno ubili, što bi, pravno gledajući, za njih moglo značiti i velike nevolje.

Konačnu odluku o tome kada će biti pas eutanaziran treba dati Veterinarska inspekcija Unsko-sanskog kantona, no kompletna pravna procedura ide dosta sporo, zbog čega su ogorčeni i veterinari iz Veterinarske stanice ali i građani Bihaća.

Najveću kočnicu u svemu predstavlja zakonska prepreka. Pas je vlasnički, i prije eutanazije psa njegov vlasnik trebao bi se pojaviti u Veterinarskoj stanici u Bihaću. No, izvjesni Samira H., vlasnik psa, ponaša se bahato i ne želi sarađivati.

Policija je protiv Samira H., podnijela i krivičnu prijavu.

Podsjećamo, krajem januara na autobuskoj stanici u Bihaću, prilikom povratka iz Sarajeva gdje je bila u posjeti rodbini, agresivni pas iz ruku Sabine Čović istrgao je pospanog sina Halida i počeo ga gristi.
Pas je vukao dječaka i bacao ga po ulici. Majka je pokušavala spasiti sina, ali bijesni pas je nasrtao i na nju.

Na svu sreću naišla je u tom trenutku grupa mladića, koji su uspjeli otjerati psa i Sabinu i malenog Halida odvezli su u Hitnu pomoć.

Dječak je tada zadobio 13 šavova na obrazu i nekoliko na nozi.

KOMENTARI:
Loading...