BIHAĆ, 23. oktobra – 13. sajam Ekobis, koji je održan početkom septembra , njegovi rezultati, eventualne manjkavosti, ali i planovi za narednu godinu, bili su tema ž sastanka Direkcije sajma s premijerom Izudinom Saračevićem.

Vlada USK svesrdno je podržala ovu manifestaciju uz namjeru da  se još više regionalizira kako bi se ostvarila konretna poslovna saradnja sa zemljama u regiji.

Sajam Ekobis u 13 godina svog postojanja nametnuo se kao najznačajnija manifestacija u ovom dijelu BIH, ali i šire, povezujući  privrednike koji se žele educirati o novim tržišnim kretanjima i proizvodima i sklapati nove poslovne dogovore. Vlada USK svesrdno je podržala projekt  želeći da ovaj model rada egzistira cijelu godinu, a ne samo u nekoliko dana sajma.

Na ovogodišnjem sajmu zabilježeno je 20 posto više izlagača i posjetilaca, a šire otvaranje i regionalno povezivanje ne može ići bez konkretne podrške, ne samo kantonale vlade, već i ostalih nivoa vlasti.

Uz promotivne i edukacijske sadržaje koji su realizirani na Ekobisu, značajna je afirmacija Bihaća kao sajamskog grada, ali direktna korist lokalne zajednice koja tokom sajmskih dana ostvaruje ekstra profit.

KOMENTARI:
Loading...