Kada kupimo kućanski aparat pročitamo uputstvo za njegovu upotrebu kako bismo ga koristili na ispravan način. Kada dobijemo dijete, oslanjamo se na prirodni roditeljski instikt, bez posezanja za “uputstvima” za njegov odgoj, iako je za roditeljstvo potrebno mnogo više odgovornosti nego za rukovanje s bilo kojim aparatom. Udruženje “Život” Bihać u saradnji sa Ženskom edukativnom organizacijom “Iskre” iz Bihaća organizuje četvrti forum “Odgoji dijete u islamu”.

Forum “Odgoji dijete u Islamu” održat će se u sklopu serijala “Snagom vjere do savršenstva duše” i ima za cilj da kroz brojna iskustva izlagača ponudi auditoriju mogućnost da nauče različite vještine u odgoju djeteta, ali i da čuju dobra i poučna iskustva onih koji su praktično učestvovali u procesu odgoja vlastite djece.

Karakter foruma je interaktivni, te možete pripremiti pitanja i dileme na koje biste voljeli dobiti odgovor.

Tema foruma: Uzroci devijantnih ponašanja djece i njihovo sprječavanje

Gost predavač: Enisa Ljubijankić, socijalni pedagog

Vrijeme: Utorak (03.02.2015.), 19.30 h

Mjesto: Islamski pedagoški fakultet (amfiteatar)

Dobro nam došli!

Po završetku foruma imat ćete priliku da kupite knjige s tematikom odgoja djeteta koje će vam pomoći da se prisjetite savjeta s foruma i nakon nekog vremena.

Također, imat ćete priliku da učestvujete u redovnom projektu socijalnog karaktera “Toplina duše”, a potom nastavljamo druženje i razmjenjivanje utisaka s foruma u restoranu Fakulteta uz kafu, čaj i poslastice.

KOMENTARI:
Loading...