U ime Teniskog saveza BiH direktor Senad Hadžimešić i predsjednik Ivan Brkić borave danas u Bihaću na izviđanju terena za organizaciju davis cup meča u julu.

Bihać će biti organizator i domaćin meča BiH – Turska i ponosni smo što ćemo bit domaćini ovog sportskog događaja, kazao je premijer USK mr.sci. Izudin Saračević koji je, sa saradnicima, razgovarao danas sa čelnicima Teniskog saveza BiH.

BiH je učesnica Davis Cupa od 1996.godine u okviru Euroafričke zone. Do 2003.godine naši teniseri takmičili su se u III jakosnoj grupi, 2004.godine su pali u IV grupu, ali su iste godine uspjeli da izbore ponovni plasman u III grupu u kojoj ostaju do 2009.godine kada su ostvarili pobjedu i plasirali se u II grupu u kojoj se do danas takmiče. Nekoliko puta su bili vrlo blizu plasmana u I grupu što i dalje ostaje cilj naših tenisera. Reprezentacija BiH trenutno je rangirana na 49.mjestu među 133 nacionalna tima.

– Vrlo smo zadovoljni aktivnostima koje se provode ovdje radi pripreme ovog važnog meča za BiH. Napravili smo tajming radova za narednih mjesec dana i zahvalni smo premijeru i svim ljudima angažovanim na pripremama za ovaj meč od značaja za teniski sport u BiH, kazao je Ivan Brkić, predsjednik Teniskog saveza BiH.

 

KOMENTARI:
Loading...