BIHAĆ, 31. jula – Jučer su u prostorijama gradske uprave prijevoznici potpisali ugovore o korištenju usluga Autobusne stanice u Bihaću, osim jednog od njih, koji je želio da se ugovor dostavi službenim putem.

Iako su potpisali ugovore, autoprijevoznici nisu zadovolji, jer smatraju da ostaje niz neriješenih problema u ovom slučaju.

Prijevoznici tako traže od nadležnih institucija da detaljno utvrde i kapacitete Autobusne stanice. Problem će nastati i kada krene  nova školska godina, jer će se povećati broj autobusa na peronima.

Prijevoznici traže i izmjenu odluke o regulaciji saobraćaja i dodjelu novog stajališta za autobuse, te povratak autobusnih stajališta u Prekounju i na Bedemu.

Svoj potpis na sporazum nije stavila prijevoznik Ademela Šušnjar.Pravno će sagledati, kaže, dijelove  potpisanog ugovora prijevoznika i gradske uprave.
Prijevoznici su kazali da će istrajati u svojim zahtjevima iako su potpisali ugovor o korištenju  usluga autobusne stanice, jer kako navode, oštećenom stranom smatraju i korisnike svojih usluga ,koji će imati dodatne troškove, jer će, pored  kupovine  autobusne karte, imati i dodatnu naplatu stanične usluge.

KOMENTARI:
Loading...