U sklopu 44. Internacionalne Una regate danas je u Bihaću na Gradskoj plaži organizovano prvo takmičenje u našoj zemlji u blobbingu.

Umjesto nekadašnjih skokova sa gradskog mosta, na dan kada Unska regata stiže u Bihać, sve zainteresirane ekipe imale su priliku da se takmiče u skokovima sa bloba.

“Takmičenje je organizovano s ciljem obogaćivanja sadržaja regate, kroz uvođenje novih ideja i praćenjem svjetskih trendova”, istakli su organizatori Nacionalni park “Una” i Udruženje ABC iz Bihaća.

Blob predstavlja zračni jastuk dimenzija 10×4 metra koji je ispunjen zrakom, a blobbing je aktivnost na vodi u kojoj jedan sudionik sjedi na jednom kraju tog zračnog jastuka, a zatim je odbačen u vodu nakon što druga dva sudionika skoče na zračni jastuk sa platforme na suprotnoj strani.

Na današnjem takmičenju, skokovi su se izvodili u ekipama od po tri osobe, dok je svaka ekipa imala pravo da izvede po dva skoka. Tri ekipe koje su prema ocjenama stručnog žirija uspjele izvesti najatraktivnije skokove, osvojile su vrijedne nagrade.

Uz takmičenje je organizovan i popratni zabavni program u kojem je za dobru muziku i pozitivne vibracije bio zadužen Bišćanin DJ Mirel.

U momentima takmičenja, u grad su uplovili i učesnici Una regate, dok se večeras na stadionu Jedinstva u Bihaću održava koncert rock grupe “Bijelo dugme”, tako da je Bihać danas centar kulturnih i zabavnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI:
Loading...