U srijedu, 17.02.2016. godine, u poslijepodnevnim satima, u Bihaću je održana sjednica Predsjedništva Demokratske fronte, na kojoj su donesene Odluke važne za kvalitetnu pripremu za predstojeće lokalne izbore.

Između ostalog odlučeno je da DF na izbore izlazi samostalno, te zaključeno da općinske i kantonalne organizacije treba da same naprave političku procjenu stanja na terenu na osnovu koje stranka može ostvariti najbolji rezultat. Pored toga donesene su i Odluke vezane za rad Političke akademije Demokratske fronte koja bi se također bavila pitanjima što kvalitetnije pripreme za predstojeće izbore .

Nakon sjednice Predsjedništva DF, održana je konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili predsjednik Željko Komšić i predsjednik KO DF USK Farko Hodžić, koji su pored informacija vezanih za Odluke Predsjedništva DF, odgovorili i na brojna pitanja novinara.

Nakon završetka sjednice Predsjedništva DF, u prepunoj Sali Doma kulture Bihać, sa početkom u 18h, održana je proširena sjednica Kantonalnog Odbora DF USK-a, koja je organizovana u cilju zajedničkog druženja i razgovora članstva sa najvišim rukovodstvom stranke. Ovoj sjednici su pored predsjednika Komšića, članova Predsjedništva Demokratske fronte, izabranih zvaničnika u kantonalnim, federalnim i državnim organima vlasti, prisustvovali i članovi mjesnih i općinskih, odnosno gradskih odbora. Sjednicu je u ime domaćina, bihaćke gradske organizacije DF, otvorio predsjednik GO DF Bihać Davor Župa, a prisutnima su se zatim obratili predsjednik Željko Komšić i predsjednik KO DF USK Farko Hodžić. U nastavku sjednice koja je protekla u izuzetno pozitivnoj atmosferi, predsjednik Komšić i prof. Đonlagić su odgovorili na brojna pitanja članstva.

Na kraju, opći utisak učesnika je da su sva tri događaja organizaciono veoma uspješno realizovana, te se srdačno zahvaljujemo svima koji su doprinijeli i pomogli da sve protekne u najboljem redu, na zadovoljstvo svih učesnika.

KOMENTARI:
Loading...