22.4 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Bihać: Gradska uprava osigurala prostorije za rad Udruženju djece i omladine oboljele od dijabetesa

Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa USK od danas napokon ima svoj prostor. Grad Bihać na korištenje je dao prostor koji će biti mjesto okupljanja ali i savjetovanja roditelja čija djeca boluju od ove bolesti. Ovo je rezultat predanog rada članova ovog Udruženja koje postoji posljednjih pet godina, te broji stotinjak članova..

Najmladji dijabetičar u USK ima nepune dvije godine i dio je broja od 39-ero njih, starosti do 18 godina, koji čine broj od 100-njak članova ovog Udruženja.

 

Dobra saradnja sa svim nivoima vlasti, ali i zdravstvenim ustanovama rezultirala je time da roditelji djece koja boluju od ove bolesti imaju podršku kada im je najteže. Enisa Delić s ovom dijagnozom kod svog djeteta se susrela prije 5 godina i od tad joj je podrška Udruženja nemjerljiva. Kako sama kaže jedni drugima su najveća su i najbolja podrška.

 

Predsjednica ovog Udruženja, Rabija Kulenović kaže između ostalog kako se bore za prava na kvalitetnu zaštitu, ortopedska pomagala i standarde koje imaju oboljeli u našojzemli i okruženju.

 

Svečanom otvaranju novih prostorija prisustvao je i gradonačelnik Šuhret Fazlić, koji je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo radom ovog udruženja, te kazao kako je s tim i neupitna podrška institucija grada Bihaća.

 

Udruženje djece i omladine oboljele od dijabetesa USK svoje nove prostorije od danas ima u Ulici 5. korpusa te je otvoreno za sve informacije i savjete koji roditelji djece trebaju kada se suoče s ovom bolešću. 

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci