Na osnovu Odluke o javnim parkiralištima na području grada Bihaća, člana 31., osoba koja zatekne svoje vozilo blokirano ima dvije mogućnosti. Prva je naravno da se plati na licu mjesta odblokiranje vozila, drugim riječima skidanje lisica. Druga opcija je da radnici JKP “Komrad” Bihać, na poziv lica čije je auto blokiranano, skinu lisice te daju uplatnicu koju je vlasnik automobila dužan uplatiti u roku od osam dana.

Što je još bitnije za građane korisnike javnih parkirališta trenutno se čeka usvajanje Prijedloga  cjenovnika, u kojem stoji da bi cijena skidanja lisica iznosila 20 KM koje možete uplatiti u roku osam dana. Mit da se MORA platiti na licu mjesta nije tačan i građani moraju biti upoznati s time.

Adnan Lipovača, vijećnik Gradskog vijeća je rekao da se građani moraju s ovim upoznati, te da moraju prestati navodne prevare radnika JKP “Komrad”. Kao vijećnićko pitanje, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća pitao je za riješavanje ovog problema, te ga uputio direktoru JKP “Komrad”, Hadisu Jusiću.

Jusić nije htio stati pred kameru, ali nam je rekao kako je odluka Gradskog vijeća o javnim parkiralištima važeća, te da problem predstavlja cjenovnik usluga JKP “Komrad” koje vijeće još nije usvojilo, a unutar tog cjenovnika se nalazi jeftinija cijena od 20 KM. Iz tog razloga, radnici ovog komunalnog preduzeća i dalje djeluju po starom cjenovniku.

KOMENTARI:
Loading...