Mirsad Selmanović, gradski vijećnik i predsjednik SDU Bihać danas je na press konferenciji u higijenskom kazao da je njihova stranka prestruktuirana i da je kao jača izišla na svoj samostalni ljevičarski put, spremna da se prihvati posla ako je građani podrže.

Na pitanje, hoće li podržati odluku da se izmesti Gradska galerija iz centra grada u Dom Usaoja (jer iako je gradonačelnik povukao se iz ove ideje očekuje se da ona bude prenesena na GO) Selmanović je odgovorio da ne vidi u čemu je toliki problem, ali da ipak, kao gradski vijećnici, još uvijek ništa slično nisu dobili.

Podsjećamo, postoji interes da se u mjesto galerije smjesti banka koja bi plaćanjem kirije finansirala novi kredit kojeg bi grad mogao uzeti pa obnoviti Dom Usaoja.

-Mi ćemo uvijek nailaziti na povike onih koji bi da se ništa ne dešava, danas galerija, jučer hidropotencijal, ali ja vas pitam, šta nama vrijedi ovdje ljepota rijeke Une ako gladni u nju gledamo? Osim toga, uskoro će i voda postati poput nafte resurs oko kojeg će veliki da igraju. Mi na televiziji vidimo pijace i mjesta gdje se na istoku oni raznose bambama, ali nikad ne vidimo debele cijevi koje isisavaju naftu. Tako će biti i sa vodom, i bolje nam je da odmah je damo jer će nam je poslije sigurno uzeti i bez pitanja. Ako ranije krenemo trgovati sa ovim što imamo možda na vrijeme i sačuvamo koliko toliko interese zajednice- kazao je Selmanović.

Ukoliko sve stoji pod opstrukcijama, postavlja se onda pitanje kome opstrukcije i prolongiranja odgovaraju, s obzirom da smo svi postali roba bankama, koje, il* su došle, ili će doći po sve što je preostalo.

Ipak, na presici je više riječi bilo o programu stranke, koje možete svakodnevno potražiti u njihovim prostorijama.

KOMENTARI:
Loading...