U subotu, 14. marta 2015. godine u Kulturnom centru „Banski dvori“ u Banja Luci, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine održao je redovnu godišnju skupštinu Saveza.

U radnoj atmosferi, Biciklistički savez je usvojio, a potom i razmatrao sljedeće tačke dnevnog reda:

1) Usvajanje zapisnika sa prethodne Skupštine;
2) Izvještaj o radu Saveza za 2014. godinu;
3) Izvještaj Komisije za drumski biciklizam;
4) Izvještaj Komisije za brdski biciklizam;
5) Izvještaj Sudijske organizacije;
6) Finansijski izvještaj;
7) Plan aktivnosti za 2015. godinu;
8) Kalendar takmičenja;
9) Organizacija državnih prvenstava, trka Premijer lige;
10) Određivanje kategorija za Premijer ligu i državna prvenstva;
11) Razrješenje i imenovanje lica ovlaštenih za zastupanje;
12) Razrješenje člana Nadzornog odbora i imenovanje novog člana Nadzornog odbora
13) Ostalo.

Prije usvajanja dnevnog reda i zvaničnog početka redovne godišnje skupštine, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine izvršio je promovisanje novih biciklističkih sudija, te istaknutim pojedincima i kolektivima, svojim članovima, dodijelio posebna priznanja, odnosno pehare za Premijer ligu (drumsku i brdsku) i drumsko prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Nakon održane Skupštine, generalni sekretar BSBiH Tihomir Kuvalja, je pozvao sve prisutne na svečani ručak, povodom svojih 50 godina uspješnog bavljanja i rada u biciklizmu.

Članu Biciklističkog kluba „KRAJINA“, Mirsadu Čizmiću, dodijeljen je pehar kao pobjedniku Premijer lige BiH za 2014. godinu, u kategoriji Veterani preko 50 god.starosti.

Između ostalog, Čizmić je još i Državni prvak u Brdskoj disciplini i Drugoplasirani u disciplini Uphill Državno prvenstvo,  te je nosioc Zlatne medalje sa utrke Premijer lige BiH (Veteran preko 50 god.starosti) koja je vožena u Tuzli, Zlatne medalje sa utrke Državnog brdskog cestovnog prvenstva i utrke Premijer lige BiH (Veteran preko 50 god.starosti) koja je vožena u Zenici i Srebrene medalje sa utrke Uphill Državno prvenstvo i Premijer lige BiH (Veteran do 45 god.starosti) koja je vožena u Bihaću.

Najuspješniji takmičari u 2014.god. su:

1.Trejić  Đulaga – BK Mostar
2.Kurtović  Mujo – BK Mostar
3.Liha  Muhamed – BK Bihać
4.Bužimkić  Aziz – BK Urban X B.Krupa
5.Krželj  Ivan – BK Livno
6.Tanović  Lejla – BK Puls Sarajevo
7.Trle  Hajrudin – BK Zmaj od Bosne – Tuzla
8.Čizmić  Mirsad – BK Krajina iz Cazina
9.Kojić  Mario – BK Kastel B.Luka
10.Crnčević  Aleksa – BK Summit  B.Luka
11.Barać  Antonio – BK Livno
12.Deronja  Ivan – BK Livno
13.Stijak  Goran – BK Kastel  B.Luka
14.Barišić  Zvonimir – BK Livno
15.Mahmić  Šefik – BK Urban X B.Krupa

Biciklistički klub „KRAJINA“ je 2014.god. ekipno završio na drugom mjestu u kategoriji Veterani A+Veterani B, a u kategoriji Elite+U-23+Juniori na devetom mjestu ekipno. U generalnom ekipnom plasmanu, sve kategorije (Elite+U-23+Juniori+ Veterani A+Veterani B), Biciklistički klub „KRAJINA“ 2014.god. završio je na odličnom petom mjestu.

Ako uzmemo u obzir to da se od samog početka sami finaciramo, tj. od 2011.god, te da od općine Cazin nemamo nikakvu moralnu i financijsku podršku, a nije za pohvaliti ni moralna i financijska podrška Sportskog saveza općine Cazin, onda su ovi rezultati i više nego odlični.

Biciklistički klub „KRAJINA“ u toku 2014.god. osvojio je ukupno osam medalja u pet različitih kategorija na utrkama Državnih Prvenstava, Premijer Lige BiH i Međunarodnim utrkama. Od toga, 2 Zlatne, 3 Srebrene i 3 Bronzane medalje.

Medalje su osvojene na sljedećim biciklističkim utrkama:

Zagreb, Međunarodna utrka „Putevima Cvijeća“, osvojena Bronzana medalja u kategoriji U-23.
Tuzla, „Premijer Liga BiH“, osvojena Zlatna medalja u kategoriji Veterana preko 50 god.starosti i Bronzana medalja u kategoriji Veterana do 50 god.starosti.
Bihać, „Uphill Prvenstvo BiH“ i „Premijer liga BiH“, osvojena Srebrena medalja u kategoriji Veterana do 45 god.starosti, Bronzana medalja u kategoriji Veterana do 45 god.starosti i Srebrena medalja u kategoriji U-23.
Zenica, „Brdsko Prvenstvo BiH“ i „Premijer Liga BiH“, osvojena Zlatna medalja u kategoriji Veterana preko 50 god.starosti i Srebrena medalja u kategoriji Kadeta.

Ovom prilikom još jednom se zahvaljivamo svima koji su na bilo koji način pomogli i koji i dalje pomažu Biciklistički klub “KRAJINA”.

KOMENTARI:
Loading...