24.2 C
Bosanska Krupa
Četvrtak | 19. Maja 2022.

Bez većih promjena vremena do kraja mjeseca, očekuju se slabije padavine

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) najavljuju kako do kraja ovog mjeseca neće biti značajnih promjena vremena – temperature ostaju iste, a do isteka januara možemo očekivati slabije padavine.

Vremenske prilike u Bosni i Hercegovini samo nas u jutarnjim satima usljed niskih temperatura podsjećaju da se nalazimo u zimskom godišnjem dobu.

Snježni pokrivač tamo i gdje ga ima vrlo je slab. I u nastavku mjeseca bez bitnijih promjena vremenskih prilika.

U utorak izvjestan je slab snijeg u Bosni a u nastavku sedmice očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme sa jutarnjom maglom u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni i više sunčanih sati na području Hercegovine. Od četvrtka (20.01.) moguća je kiša u nižim i snijeg u višim područjima.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od -5 stepeni do 0 stepeni celzija u Bosni, na jugu zemlje do 5 stepeni celzija. Najviše dnevne temperature između -1 i 5 u Bosni, u Hercegovini između 6 i 10 stepeni.

U zadnjoj sedmici januara prognozira se nestabilno vrijeme sa slabim padavina na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine. Više sunčanih intervala očekuje se u južnoj Hercegovini. Jutarnje temperature niže u odnosu na predhodnu sedmicu.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -10 stepeni i -4 stepena u Bosni, 2 stepena u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stepeni u Bosni do 6 u Hercegovini.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci