Načelnik Edin Behrić u utorak, 17. marta u svom kabinetu razgovarao je sa predstavnicama Udruženja žena “Kladuščanke”. Hasnija Karajić i Fikreta Alibegić, članice ovog Udruženja upoznale su načelnika Behrića sa radom i aktivnostima, te sa razlozima osnivanja Udruženja.

Kako su članice „Kladuščanki“ istakle, Udruženje je osnovano prije dvije godine sa ciljem okupljanja i druženja svih Kladuščanki, te radi pomoći onima kojim je to potrebno. Tokom sastanka najviše se razgovaralo o proceduri registracije udruženja, s obzirom da Udruženje „Kladuščanke“ još nije registrovano, a istaknut je problem sa kojim se susreće i većina udruženja, nepostojanje prostora u kojem bi udruženje funkcionisalo. Načelnik Behrić gošće je upoznao sa načinima kojima Općina pomaže rad udruženja i nevladinih organizacija, odnosno kroz grantovska budžetska sredstava namjenjena ovom sektoru.

Ovaj susret načelnika Behrića i članica Udruženja „Kladuščanke“ bio je prilika da se porazgovara i o trenutnom stanju u svim segmentima na području velikokladuške općine.

KOMENTARI:
Loading...