Zastupnik u Parlamentarnoj skupštini FBiH, Asim Kamber, izabran je za predsjednika Općinske organizacije SDA Sanski Most, čime je okončan izborni proces unutar ove političke organizacije.

Skupština OO SDA izabrala je potvrdila i novi izvršni odbor od 17 članova, a donesene su i smjernice o stavovima koje će OO SDA zastupati u nastavku izbora unutar ove političke partije na kantonalnom i državnom nivou.

Dosadašnji predsjednik, Sanel Mahić, zahvalio je svim funkcionerima, članovima i aktivistima SDA na korektnoj saradnji istakavši odlične rezultate i izborne pobjede u proteklom periodu.

„Sanski Most je jedna od rijetkih općina u kojoj je SDA kontinuirano na vlasti od okončanja rata i to se može zahvaliti dobrom radu i saradnji s našim građanima”, istakao je Mahić.
Prethodno je proveden izborni proces u mjesnim organizacijama, gdje su izabrani predsjednici i delegati Skupštine stranke, a u tom procesu za lidersku poziciju nominirana su dva kandidata – Mediha Hromalić i Asim Kamber. U svom obraćanju delegatima Hromalić je istakla kako između kandidata nema rivalstva te ih pozvala da svoj glas povjere njenom protivkandidatu.

Pristupilo se tajnom glasanju, a u međuvremenu prisutnima su se obratili gosti. Načelnik Općine Mustafa Avdagić, istakao je potrebu za jedinstvom i sinergijom kako bi se odgovorilo na zahtjevne izazove koji predstoje. Govoreći o ekonomskim perspektivama, istakao je kako će ova godina označiti snažan iskorak kada je riječ o privrednoj stabilizaciji općine, nabrojavši niz projekata koji se planiraju realizirati.

Prisutnima su se obratili i potpredsjednik Glavnog odbora SDA BiH, Sanjin Halimović, kantonalni ministar Senad Kljajić, te dugogodišnji funkcioner SDA u Hrvatskoj, Hasan Ćatić.
Rezultati glasanja su pokazali kako je kandidat Asim Kamber dobio gotovo aklamativnu podršku Skupštine da narednom periodu vodi ovu političku organizaciju. Od 70 glasova delegata, Kamber je dobio 68, za Medihu Hromalić je glasao jedan delegate, dok je jedan glasački listić bio nevažeći.

U svom obraćanju novi predsjednik je zahvalio na dobijenoj podršci istakavši kako je članstvo SDA demokratski i transparentno izabralo sve rukovodeće nivoe u ovoj političkoj organizaciji.

„Naš prioritet u ovom trenutku je pratiti rad Općinskog vijeća i biti podrška načelniku kako bi pokušali unaprijediti trenutne pozitivne trendove u našem gradu. Također, želimo dati doprinos u izboru kantonalnih organa stranke, te organizaciji i radu kongresa SDA koji će se održati krajem maja“, istakao je Kamber.

Općinski odbor SDA podržao je ponovni izbor Sanjina Halimovića u Glavni odbor SDA, u izborima za Kantonalnu organizaciju SDA podrška je data Seadu Kadiću, a u izbornoj ‘utakmici’ za predsjednika SDA BiH podršku iz Sanskog Mosta dobit će Bakir Izetbegović.

KOMENTARI:
Loading...