Nakon realizacije 250.000 KM vrijednog projekta izgradnje pješačke staze dužini od 500 metara u mjesnoj zajednici Kamenica, danas je na lokalitetu Dubovskog na području grada Bihaća u završnoj fazi realizacija još jednog infrastrukturnog projekta kojeg realiziraju Ceste F BiH.

Na zahtjev gradske uprave Bihaća proteklih sedmica završeno je proširenje raskrsnice za Kulen Vakuf i Nacionalni park Una, a asfaltiranje 250.000 KM vrijedne investicije danas su zajednički obišli Izudin Saračević, premijer USK-a i Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Premijer Saračević kazao je da je u protekle tri godine i pored opstrukcija bivše vlasti, grad Bihać ipak uspio osigurati sredstva za rekonstrukciju putnih pravaca od federalnog značaja koje prolaze kroz Bihać, kao i sredstva za nove pješačke staze uz magistralne pravce.

“ Tražio sam kao gradonačelnik da se izdvoje sredstva i za grad Bihać i da se ulože u rekonstrukciju magistralnih pravaca, a posebno raskrsnice za Ljutočku dolinu koja je predstavljala i sigurnosni problem za vozače. Hvala Cestama F BiH na ovoj investiciji koja će olakšati prometovanje ovim dijelom puta prema Bihaću i naseljima u Ljutočkoj dolini “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

KOMENTARI:
Loading...