4.1 C
Bosanska Krupa
Utorak, 26 Oktobra, 2021

Arijana Jašarević Vojić – Delegat finalnog susreta Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke u Mađarskoj

U Debrecenu u Mađarskoj, 1.jula započelo je Svjetsko juniorsko prvenstvo u rukometu za žene, na kojem su učešće uzele 24 reprezentacije iz cijelog svijeta u kategoriji U20. Večeras se igra i posljednja utakmica prvenstva, finale, koje ovaj put, za Bosnu i Hercegovinu, ima ogroman značaj.

Naime, ove godine je Bosna i Hercegovina, u društvu velikana rukometnog svijeta imala svoju predstavnicu, IHF delegatkinju, Arijanu Jašarević Vojić iz Bihaća.

Pojavljivanje naših predstavnika na najvećim europskih i svjetskim takmičenjima je od velikog značaja za rukomet naše države i promociju sporta uopće, ali i kvalitete koju imamo u našoj državi. Arijana je svoj rukometni put postepeno gradila, i došla do velikih vrata rukomentog svijeta, gdje je još jednom, nedvojbeno pokazala o kakvoj se kvaliteti radi. Arijana je zadobila povjerenje IHFa, te je njoj i kolegici iz Srbije, Tatjani Medved, dodijeljeno da u finalnoj utakmici svjetskog prvenstva, večeras, obavljaju funkciju glavnog delegata utakmice.

Finale svjetskog rukometnog prvenstva se igra večeras u 20h, a suđenje je povjereno sudijama iz Urugvaja.

Našoj Arijani čestitamo, i želimo puno uspjeha u svemu što dalje naumi, a obzirom na njenu kvalitetu i već potvrđeno znanje i sposobnosti, nadamo se da je uskoro gledamo i pratimo i na olimpijadi.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci