Na našoj facebook stranici pronašli smo molbu jednog čovjeka da mu se pomogne, čovjeka koji je demobilisani borac, a sada je spao na to da nema šta da jede. Voda i struja su mu isključeni zbog neplaćanja, a kako i sam kaže da nije imao gdje zaraditi i da se jedva prehranjuje.

Svi oni koji su u mogućnosti da pomognu neka se jave na 062 143-502, to je broj telefona koji je Salih Porčić  ostavio.

U daljnjem tekstu prenosimo njegovu poruku;

“Ja sam Salih Porčić, rođen 14.09.1972, demobilisani borac od “93 do “95,  bio u 503 Slavna Cazinska brigada, a danas sam na rubu ekzistencije. Živim sam u Vrelu u srbskoj kući bez zaposlenja i ikakvog primanja.

Obraćo sam se merhametu Cazin, organizaciji demobilisani boraca Cazin, te centru za socijalni rad te općini Cazin, oni su mi jedini dali 25 kg brasna 3 litre ulja i 5 kesa tjetenine (Makarona) i jednu vrecu od 3 kg praska za odjeću

. Do unazad 4 godne primao sam naknadu stanarinu od opštine koja mi je ukinuta, od tad živim od onog što nekome u dnevnicu zaradim, ali i toga je vec slabo isključena mi je struja, voda, jer nemam i nisam mogao da plaćam.

Tezim ukupno 48 kg izmoren sam glađu da sam došo u iskušenje da izvršim samoubojstvo pa ovim putem molim sve ljude dobre volje koji bi mi pomogli da živim kao i svi drugi ljudi, ko kod želi moze doći u naselje Vrelo da vidi uslove u kojima živim (UNAPRED SE ZAHVALJUEJM SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE I HUMANISTIMA )

.Salih Porčić -Vrelo bb Cazin 062-143-502

KOMENTARI:
Loading...