Mještani iz MZ Lubarda, naselja Brda pokrenuli su humanitarnu akciju s ciljem pomoći Nuri Sijamhodžić da se izgradi prizemna kuća sa kuhinjom, jednom sobom i kupatilom.
Sijamhodžić Nura već dugi niz godina živi skromno, ali lijepo u naselju Brda, skrivena u trošnoj neuslovnoj kući koja samo što se nije urušila. Ova majka nema nikog svog, bori se sama kako zna i umije. Jedini izvor prihoda za nju su skromni prihodi od krave, što uspije mlijeka prodati.

„Pomognu mi i komšije, donesu hranu ili odu da kupe šta mi treba. Da nije dobrih ljudi, ni sama ne znam šta bih“, kaže ona.

Ono što je u ovom trenutku vrlo bitno, Nura u blizini stare trošne kuće u kojoj trenutno živi ima komad zemlje na kojem se može izgraditi nova prizemna kuća. Ovo su spoznale njene komšije i bliža rodbina pa su odlučili da riješe ovaj problem uz pomoć svih nas.
Kako su danas aktivisti Humanitarne organizacije „SADAKA“ obišli lokaciju na kojoj će se graditi kuća, a u razgovoru sa organizatorima akcije kažu da su se već javili neki donatori koji će donirati građevinski materijal. Dogovoreno ja da će i organizacija „SADAKA“ pratiti i realizaciju ove zaista humane i plemenite akcije ovi vrijednih komšija.

Ovom prilikom Humanitarna organizacija “SADAKA” poziva sve humaniste, dobre ljude, komšije, Džemate i sve privatne poduzetnike na području općine Bužim da se uključe u akciju koja slijedi u narednim danima, a sve sa ciljem da izgradimo siguran krov nad glavom Nuri Sijamhodžić, te topao i udoban dom kakav i zaslužuje.

U realizaciju akcije kreće se vrlo brzo, a svi zainterisirani za pomoć ovoj porodici mogu se obratiti koordinatoru akcije Ibrahimu Livakoviću na broj telefona 061/ 802 370 ili na fb stranicu H.O. Sadaka

KOMENTARI:
Loading...