9.4 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 11 Aprila, 2021

Apel građanima USK-a za paljenje niskog i visokog raslinja

APEL GRAĐANIMA UNSKO SANSKOG KANTONA ZA
PALJENJE NISKOG I VISOKOG RASLINJA, OPASNOST ZA ŽIVOTE GRAĐANA, STAMBENE, PRIVREDNE OBJEKTE, ELEKTROENERGETSKE OBJEKTE I ELEKTROMREŽU

Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Podružnica Elektrodistribucija Bihać  ukazujemo na problem nemara i neodgovornog ponašanje pojedinaca koji u postupku čišćenja poljoprivrednih površina,  pale travu i nisko rastinje što često izaziva  požare većih razmjera.

U takvim požarima dešavaju se velike štete na nadzemnim  visokonaponskim  i niskonaponskim mrežama čime se ugrožavaju ljudski životi, nastaju velike materijalne štete, te dugotrajni zastoji u kvalitetnom snabdjevanju kupaca električnom energijom.

Apelujemo na građane koji obavljaju poljoprivredne radove ili borave u prirodi u blizini elektroenergetskih objekata i postrojenja da budu pažljivi.

U slučaju da  uočite nezakonite i nedozvoljene radnje   u blizini  elektroenergetskih objekata, molimo Vas isto prijavite  Službi za odnose sa javnošću i informisanje kupaca za područje USK-a na broj besplatnog telefona 080 020 134

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci