ALAGIĆ: Ako se do kraja marta ne formira Vlada FBiH, nastaće totalna blokada koju samo vanredni izbori mogu riješiti

Predsjednik Gradske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać i član predsjedništva SDP-a BiH Mahmut Alagić pozvao na hitnu uspostavu vlasti.

Aktuelna Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), sa Nerminom Nikšićem na čelu, radiće do 31. marta, a ukoliko se do tada ne formira nova izvršna vlast i ne usvoji federalni budžet, uslijediće totalna blokada, koju bi mogli riješiti samo novi izbori.

Ovo je novinarima kazao predsjednik Gradske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać i član predsjedništva SDP-a BiH Mahmut Alagić, na danas u Bihaću održanoj press konferenciji, te pozvao na hitnu uspostavu vlasti.

Alagić se osvrnuo na vanredni kongres SDP-a i aktivnosti, koje se provode s ciljem konsolidacije i ojačavanja ove partije. Kako kaže, do kraja marta vršiće se revidentiranje članova SDP-a, nakon čega će uslijediti izbori po općinskim, gradskim i kantonalnim organizacijama i to po novom principu jedan čovjek – jedan glas, a u oktobru redovni kongres partije.

Ujedinjenje sa Unijom socijaldemokrata, implementirano je na svim nivoima, a na predstojećim lokalnim izborima SDP će ići zajedno sa Demokratskom frontom (DF) ili kao ujedinjena ljevica, rečeno je.

– SDP i na gradskom nivou nastupa kao konstruktivna opozicija, sa jedinstvenim stavom i u interesu građana – kazala je predsjednica Kluba SDP-a u Gradskom vijeću Bihać Fatka Kulenović.

Osvrnula se i na, kako je kazala, nekorektan odnos prema ovom klubu na posljednjoj sjednici Vijeća, naglasivši da SDP nije protiv prodaje gradske imovine, ali ne po svaku cijenu i radi krpljenja budžeta.

KOMENTARI:
Loading...