Karate reprezentacija Unsko Sanskog kantona je još jednom potvrdila da su rad i kvalitet osnove svakog uspjeha. Dokaz tome su i veliki uspjesi koje ova selekcija postiže u samo dva mjeseca od svog formiranja.Od ideje, organizacijskog ustrojstva do prvih velikih takmičarskih rezultata, put ove talentirane djece je posut pohvalama i uspjesima.

U prilog ovoj konstataciji idu i uspjesi na tri jaka međunarodna turnira. Nakon Splita i Đurđevca, gdje su naši takmičari u sastavu državne reprezentacije, koju su činili i takmičari iz Banja Luke, dajući ogroman doprinos i podršku državnoj selekciji, bili najbolji na turniru ispred jake selekcije iz Turske.

Nakon Đurđevca već sutradan u nedjelju Karate reprezentacija USK-a, učestvuje na međunarodnom turniru „ Tad 2015 „ u Rijeci, gdje smo u konkurenciji oko 700 takmičara zauzeli treće mjesto u sveukupnom plasmanu iza selekcije Italije koji su došli u ekipi od 400 takmičara i domaćina turnira KK „ Tad „.
Treba istaći ogromnu energiju i trud naših najmlađih šampiona jer su neki od njih imali dva takmičenja u dva dana i postigli odlične rezultate , mlađi kadeti i mlađe kadetkinje su ekipni pobjednici turnira a srarije kadetkinje su vicešampionke.

Osvojeno je : 6 zlatnih , 8 srebrenih i 5 bronzanih medalja uz još nekoliko izgubljenih mečeva za medalje, jer je faktor sreće jako bitan u sportu, posebno uz činjenicu da su neki takmičari dali više od maksimuma radeći u tri ili četiri kategorije.

Svoje aktivnosti Karate reprezentacija USK-a nastavlja već idućeg vikenda okupljanjem i zajedničkim treningom svih članova, kao uvertira za predstojeće dječije državno prvenstvo u Banjoj Luci 9 Maja i učešća na turniru Bihać Open.

Bilo bih svakako nepravedno a ne pomenuti veliku angažiranost čelnih ljudi reprezentacije na čelu sa direktorom Bajrom Durdžićem, te predsjednikom saveza Gospodinom Samirom Cazinkićem, selektorima i trenerima i naravno roditeljima djece bez čijeg angažmana bih bilo mnogo teže.

Svi smo usmjereni ka istom cilju, stvoriti uslove i dati šansu našoj djeci da se afirmišu na najbolji način, to je naša obaveza ali i svakog pojedinca i institucije, jer Oni to zaslužuju.

KOMENTARI:
Loading...