Aktivnosti Crvenog križa Velika Kladuša na isteku 2014. godine

Velikokladuški Crveni križ organizirao je danas četvrtu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koje je obavljeno u Domu zdravlja Velika Kladuša.

Akcija je trajala od 09 do 13 sati a istoj se odazvalo 80 građana, od čega je njih 71 darivalo ovu dragocjenu tečnost. Ukupno je prikupljeno oko 32 litare krvi za potrebe Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“.

U povodu najvećeg katoličkog praznika Božića, koji je obilježen 25. decembra, Crveni križ općine Velika Kladuša je organizirao posjetu i dodjelu prigodnih poklona građanima hrvatske nacionalnosti koji žive u općini Velika Kladuša, tačnije naselju Šmrekovac te jedno u gradu.

U pitanju su uglavnom građani koji su u stanju socijalne potrebe, a tom prilikom posjeta je upriličena za šest domaćinstava. Poklon paketi su se sastojali od živežnih namirnica i sredstava za higijenu. Na ovaj način velikokladuški Crveni križ je pripadnicima katoličke vjeroispovijesti na skroman ali lijep i human način uljepšao praznik Božić i prenofogodišnje praznike.

KOMENTARI:
Loading...