-Oglas-
Unsko-sanski kanton

Ako pripadaš ljudskom rodu ne bacaj smeće u prirodu

-Oglas-

Mještani turističkog naselja Ostrožac na Uni svoj prilazni, ulazni put u naselje pored čišćenje i uređivanja svake godine u proljeće sade crvene ruže. Ruže su znak dobrodošlice, znak ljubavi za sve putnike namjernike, za sve turiste koji žele da prošetaju pored naše  ljepotice Une kaže za portal Ljuta Krajina vrijedna mještanka Rasima Jusić.

Svake godine u proljeće solidarišemo se i prikupimo novčena sredstva kako bi obnovili sadnicama crvenih ruža. Najveći donator je Mirsad Nadarević koji je ujedno sam svojim sredstvim kupio za prolaznike i šetače više klupa za odmor. Ma to nije sve uz sam naš ulaz u naselje  magistralnog  puta  prema Cazinu pravo je malo odmorište za djecu i odrasle. Želimo da to naše odmorište bude uljepšano cvijećem i ružama. Tu je i okrugli sto i sjedlice, ljulja za malu djecu  pa čak istu mogu koristiti i odrasli.

-Oglas-

Ali imamo jedan problem, neznamo kako ga riješti? Kradu nam sadnice ruža koje kupujemo i sadimo za svoje novce, kradu nam sjedalice sa ljulja i još nam pored svega toga ostavljaju nakon svog privremenog boravišta smeće. To nas jako ljuti kaže Rasima.

Komandir civilne zaštite Emir Jusić dodaje  ukrali su nam, može te misliti tablu na kojoj je pisalo ‘Strogo zabranjeno bacanje smeća’ pa smo  evo kako vidite  izradili  drugu dobro je  fiksirali i ukopali. Valjda će ova preživjeti jer tekst koji glasi na tabli nema sadržaja  prijetnje i zabrane već piše kao što vidite ” Ako pripadaš ljudskom rodu ne bacaj smeće u prirodu ”.

U akciji  čišćena zatekli smo najmlađeg člana ovog naselja dvogodišnji  Imran  Bajrić koji od mali nogu uči se da voli prirodu i da spozna u cjelosti šta je to kultura življenja kaže njegov dida.

 

Više slika

KOMENTARI:
-Oglas-
Loading...