Velika volonterska akcija sadnje drveća u BiH pod nazivom „Milion sadnica za jedan dan“ i ove godine održava se širom naše zemlje u velikom broju općina među kojima će biti i Sanski Most.

Akcija pošumljavanja u Sanskom Mostu održaće se sutra (23. oktobar), a organizatori su pozvali sve zainteresovane da uzmu učešće u ovoj velikoj ekološkoj akciji.

Kako nas je upoznao Fadil Rekanović, koordinator akcije u sanskoj općini, sve je spremno za realizaciju ovog projekta, a svoje učešće već su najavili učenici sanskih srednjih škola, kao i članovi nekoliko udruženja koja se zalažu za očuvanje prirodne sredine u našoj općini.

Također, upućen je poziv i svim zainteresovanim građanima da se priključe sutrašnjoj akciji. Sadnice je obezbjedila Šumarija Sanski Most, čiji će radnici pružiti pomoć volonterima na terenu. Pošumljavanje i sadnja mladog drveća će se sporovesti na lokalitetu ušća Dabra, gdje će biti posađene sadnice bora

Za volontere će biti obezbijeđen prevoz, hrana i piće, a okupljanje učesnika akcije je u 08:30 sati ispred Uprave sanske šumarije.

Planetarno popularna ekološka akcija „Let’s Do It -Milion sadnica za 1 dan“ se u Bosni i Hercegovini provodi treću godinu za redom i okupit će hiljade volontera iz cijele zemlje. Cilj akcije je , kako ističu organizatori, ukazati na važnost šuma te podići glas za ljepšu, čišću i bolju BiH.

KOMENTARI:
Loading...