AirSoft je moderan, ekstremni, borbeni sport ili rekreacioni hobi u kome participanti eliminišu oponente gađajući se sferičnim “Airsoft kuglicama” lansiranim iz “Airsoft oružja”.

Da je Airsoft popularan i u našem gradu pokazuje primjer Airsoft kluba ”DELTA” iz Bihaća čiji članovi su uzeli učešće na jednodnevnom Airsoft susretu koji se je održao u susjednoj Republici Hrvatskoj,  na lokaciji adrenalinskog parka Rizvan City pokraj Gospića a u organizaciji AST Gospić. Susret pod nazivom “OP WOLFSDEN : TRIBUTE TO NICOLE” okupio je veliki broj airsoftera iz zemalja regiona. Sam susret je protekao u odlično i zabavnoj  atmosferi  nakon čega su učesnici nastavili sa druženjem i večerom. Kako je bilo možete vidjeti u foto galeriji.

Ukoliko ste avanturističkog duha i željni ste adrenalina i dobre zabave, upoznavanja novih ljudi i družena, te bijega od svakodnevnog stresa, pozivamo vas da se pridružite  Airsoft klubu ”DELTA”! Možete nas posjetiti i kontaktirati na našoj Facebook stranici ASK”Delta” Bihać!

AirSoft svoje korijene vuče iz Japana gdje se razvio kao zabavna timska igra. Svoj procvat je doživio u SAD-u gdje je, uz paintball, postao vrlo popularna timska igra zbog svoje realističnosti, sigurnosti i pristupačnosti. AirSoft “oružja” su vjerne replike realnih oružja, jednaka su po dimenzijama, detaljima i skoro iste težine. Suština samog mehanizma airsoft opreme je da malom količinom vazduha izbacuje plastičnu kuglicu (BB – manje opasna od uobičajenih vazdušnih pušaka).

KOMENTARI:
Loading...