AC FOOD organizovao predavanje za proizvođače jagodičastog voća

Kako uz odabir kvalitetnog sadnog materijala i primjenu pravilnih agrotehničkih mjera postići dobre prinose u proizvodnji jagodičastog voća teme su o kojima se danas razgovoralo na stručnom predavanju za poljoprivredne proizvođače u Cazinu.

Prisutni su mogli čuti brojne savjete o uzgoju i zaštiti jagoda, kao i izboru pravih agrotehničkih mjera kako bi se ostvario što veći prinos. Područje USK, veoma je pogodno za uzgoj jagodičastog voća i uz pravilan izbor sorti i primjenu savremene tehnologije gajenja može se udvostručiti trenutna proizvodnja, istaknuli su predavači, Radomir Popović, izvršni direktor Agricole i Alan Badnjević, ispred AC FOOD-a iz Velike Kladuše.

Predavanje je organizalo d.o.o. AC FOOD Velika Kladuša, članica AS Group, vodeće prehrambene grupacije u BiH koja upošljava 4 000 radnika.

Prema planskim projekcijama, AC FOOD u ovoj godini s područja USK planira otkupiti 250 tona jagode. Poljoprivrednici već imaju pozitivna iskustva sa Klasom, koji je kao članica AS Group u prošloj godini u potpunosti izmirio obaveze prema proizvođačima.

Uz ovakva predavanja žele pomoći proizvođače da poboljšaju proizvodnju, ali i potaknu ostale da se odvaže samostalno krenuti u ovaj posao.

KOMENTARI:
Loading...