Stranka Demokratske Aktivnosti A-SDA snažno podržava izgradnju financijsko-administrativnog centra u Cazinu.

Velike gužve i redovi pred federalnim i kantonalnim javnim institucijama u našoj općini dokaz su da općini Cazin treba jedan moderan i suvremen centar u kojem bi bile smještene sve značajne državne institucije.

Za Stranku Demokratske Aktivnosti A-SDA su neprihvatljiva činjenica da naši građani po ovakvim visokim temperaturama i suncu čekaju u dugim redovima da bi ostvarili svoja prava.

Smatramo da sve nadležne državne institucije koje pružaju usluge građanima općine Cazin, prije svega CIPS, Porezna uprava, MUP da trebaju biti zainteresirani da se u općini Cazin što prije izgradi ovaj suvremen i funkcionalan financijsko –administrativni Centar.

Imajući u vidu velike ljetne temperature apeliramo kod nadležni da službi imaju osjećaj prema građanima koji čekaju u redovima i da maksimalno ubrzaju svoj rad, kroz angažovanje dodatnih službenika i uvođenje rada u dvije smjene, jer je očigledno da postoji potreba za tim.

Također, očekujemo od svih političkih aktera da se maksimalno založe i da zajedničkim snagama obezbjedimo sredstva na višim nivoima za izgradnju ovog centra jer to općina Cazin i njeni građani zaslužuju.

KOMENTARI:
Loading...