Služba za privredu i poljoprivredu Općine Cazin završila je registraciju 52 obrtnika čije su aplikacije prošle na javnom pozivu za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede.

Javni poziv su objavili Federalni zavod za zapošljavanje i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a za Program vrijedan tri miliona KM aplicirao je veliki broj kandidata iz Federacije BiH.

Kako bi što više motivirala nezaposlene da se jave na javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja u oblasti poljoprivrede, Služba zapošljavanja Unsko-sanskog kantona organizirala je javnu prezentaciju Programa u svih osam općina.

Rezultati su dobri, pa su u Unsko-sanskom kantonu za vrlo kratko vrijeme za ta sredstva aplicirale 223 nezaposlene osobe, odnosno 39 posto od ukupnog broja prijavljenih u svim kantonima.

Najviše zahtjeva u Unsko-sanskom kantonu stiglo je iz Cazina – 52, a njihovi podnosioci ovih su dana završili proces registracije, javlja RTV Cazin.

KOMENTARI:
Loading...